Kris De Hooge

 

Kris De Hooghe werd geboren in 1979.

Na een woelig secundair parcours op de Broedersschool in Sint-Niklaas studeerde hij in 2002 af als ergotherapeut aan de Artveledehogeschool in Gent.

Kort nadien ging hij als atelierbegeleider aan de slag in Vesta te Belsele, een tehuis niet-werkenden voor volwassenen met een mentale beperking.

Hier maakte hij met collega Johan Verschaeve in 2007 zijn eerste theatervoorstelling “Kamiel”, waar hij in 2008 de prijs voor aanstormend talent ontving op de avond van de cultuurprijzen van de stad Sint-Niklaas.

In 2010 maakte hij voor Vesta zijn tweede voorstelling “Floor”, deze keer ook met acteurs zonder beperking. Eline Kuppens speelde hierin de hoofdrol. Het jaar nadien verscheen zijn korte stuk “Show” voor het Special Art Festival in Kruibeke.

Toen het festival enkele jaren daarna neerstreek in Sint-Niklaas leverde dat in 2014 de voorstelling “Het bloedmooie mensenmeisje” op met opnieuw een mix van acteurs met en zonder beperking. Astrid Haerens speelde hierin de hoofdrol.

Ondertussen schoolde Kris zich in 2012 om tot leerkracht buitengewoon onderwijs en begon hij muzische vorming te geven binnen SBSO Baken.

Hier werkte hij samen met collega Sven De Grijse en enkele tientallen leerlingen aan de rap musical “Big City” die in 2017 werd opgevoerd in de schouwburg van St-Niklaas.

Naast theaterwerk is Kris ook muzikant bij the Black Jaguar Club en Miss B and the Roosters, student kunstwetenschappen aan de universiteit van Gent en trotse vader van Baziel en Briek.