Sven De Grijse

  

Sven De Grijse werd geboren in Antwerpen. Pas tijdes de middelbare school binnen het kunstonderwijs vond hij uiteindelijk de uitlaatklep die hij nodig had. Op de hoge school volgde hij de opleiding leerkracht in de plastische kunsten.

De Grijse had zich inmiddels verdiept in de schilderkunsten waarvan olieverf hem het meest intrigeerde. Diverse tentoonstelling zorgden ervoor dat zijn schilderijen verkocht werden maar de voldoening die hij kreeg bij het lesgeven aan kinderen binnen het buitengewoon onderwijs deden hem voor deze richting kiezen.

Een energiek, dynamisch en spontane leerkracht realiseerde diverse artistieke projecten die kinderen boven zichzelf deden uitstijgen.

Sven behaalde ondertussen zijn postgraduaat muzo coach. Twee jaar fungeerde hij als docent, gastprofessor in de beeldende kunsten, op de hoge school maar de microbe van het buitengewoon onderwijs liet hem niet los.
Een aantal realisaties in samenwerking met diverse collega’s:
De Antonio Gaudí & Keith Haring toiletten, the week of art, voorstellingen van “Het Afvalmonster” en de rap musical “Big City” in de schouwburg van Sint-Niklaas, de documentaire “Schoonheid kent geen beperkingen”, de horrorfilm “Het pestvirus”,enz,…
https://www.bakenmuzischewerking.be/video-s/

Samen met Kris Dehooghe grondlegger en bedenker van de vzw mAF!